Измерительный преобразователь, индифферентный к хаотическому возбуждению чувствительного элемента - Короткий, В.П.; Ильин, В.Н. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Предлагается схема преобразователя, не чувствительная к возникновению в ней динамического хаоса, с широкой полосой пропускания и линейной передаточной характеристикой. Пропонується схема перетворювача, не чутлива до виникнення в ній динамічного хаосу, з широкою смугою пропускання і лінійною передавальною характеристикою. Перетворювач може бути застосовуваний як магнітна антена для прийому магнітної складової електромагнітного поля в радіочастотному діапазоні, аналізаторах спектра магнітних шумів, для визначення форми магнітних імпульсів. The scheme of the converter insensitive to occurrence in it of dynamic chaos, with wide pass band and the linear transfer characteristic is offered. The converter can be used as a magnetic antenna for receiving the magnetic component of electromagnetic field in the radio frequency spectrum, in magnetic noise analyzers, for determination of the shape of the magnetic pulses.