Фокусировка интенсивных электронных потоков в спиральной ЛБВ с МПФС с несинусоидальным полем - Часнык, В.И. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Показана возможность использования МПФС с несинусоидальным полем для фокусировки электронных потоков в высоковольтных ЛБВ при достаточных для практики уровнях токопрохождения пучка на коллектор ЛБВ Наведено експериментальні результати зі струмобігу інтенсивних електронних потоків у високовольтних ЛБВ із МПФС із несинусоїдальним полем при більших значеннях параметру магнітного поля α. Показано, що при 1,0 < α < 1,15 коефіцієнт струмобігу на колектор складає 85—91% в статичному та 78—85% в динамічному режимі, а при значеннях α > 1,4, що відповідають другій області стійкості, струмобіг складає 82% у статиці та 75% у динаміці. Experimental results on beam transmission of intensive electron beams in high-voltage TWT with PPM focusing system with nonsinusoidal field at great values of magnetic field parameter α are presented. It is shown, that at 1,0 < α < 1,15, beam transmission to a collector is 85—91 % in static and 78—85% in dynamic regime, and at values of α > 1,4, which correspond to the second region of stability, conductance is 82% in statics and 75% in dynamics.