Выбор микропривода механизма зажима и подачи проволоки в установках термозвуковой микросварки - Ланин, В.Л.; Петухов, И.Б.; Шевцов, В.В. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2010)
Исследованы три типа микроприводов механизма зажима проволоки для установок термозвуковой микросварки выводов диаметром от 12,5 до 75 мкм и даны рекомендации по их выбору в зависимости от диаметра проволоки. Досліджено три типи мікроприводу механізму затиску дротута системи навантаження для приладів термозвукової мікрозварки приєднуваних виводів діаметром 12,5,75 мкм. Найбільш придатними за швидкодією та можливістю програмування параметрів виявились механізми затиску провідника з приводами на біморфних пўэзоелементах і система навантаження на базі електромагніту типу voice-coil. The article describes research of three types of wire clamp microdrive for termosonic microwelding equipment, covering an expanded range microconductors from 12,5 up to 75 mm. The most preferable, in the light of their high-speed and easy-programming qualities, proved to be the mechanisms of conductor clamp with piezoelement drives and the loading system based on "voice-coil" type electromagnet.