Моделирование электрических схем защиты с использованием силовых лавинных диодов - Кравчина, В.В.; Нагорная, Н.Н. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2010)
Показана эффективность защиты от перенапряжений с помощью электрических схем с применением лавинных диодов, использующих для гашения импульсов перенапряжения лавинный разряд. Розглядаються особливості комутаційних параметрів ча-стотних лавинних діодів і моделювання їхнього застосуання в електричних схемах захисту. Показано ефективність захисту від перенапруг, що утворюються прикомутації під час перехідних процесів, за допомогою електричних схем із застосуѕанням лавинних діодів, які використовують для гасіння імпульсів перенапруг лавинний розряд. Моделювання роботи електронних силових пристроїв проводилося в системі MATLAB+Simulink із застосуванням пакета SimPowerSystems. Features of switching parameters of frequency avalanche diodes and modeling of their application in the electric schemes of protection are considered. Efficiency of protection against of the overvaulting are formed at switching in the course of transients, by means of electric schemes with application of avalanche diodes and there are using clearing of the impulses of overvaulting by initiation of the avalanche discharge. Modeling of work of the electronic power devices was spent in the system MATLAB+Simulink with simultaneous there is application of the package SimPowerSystems.