Влияние на теплопередачу в пульсационной тепловой трубе ее ориентации в пространстве - Наумова, А.Н.; Кравец, В.Ю. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2010)
Рассмотрено влияние на термическое сопротивление и критическую плотность теплового потока в пульсационной тепловой трубе не только угла ее наклона к горизонту, но и общего пространственного положения. Наведено результати експериментального дослідження впливу орієнтації пульсаційної теплової труби (ПТТ) на її теплопередаючі характеристики. Показано, що перенесення як маси, так і тепла залежить від розташування ПТТ відносно своєї вісі. В результаті порівняння з даними інших авторів зроблено висновок про залежність термічного опору ПТТ не тільки від орієнтації в просторі, але й від інших визначальних факторів: геометрії пристрою та теплофізичних властивостей теплоносія. The paper presents the results of experimental research of orientation effect on heat transfer characteristics of a pulsating heat pipe (PHP). It is shown that transport of either mass or heat depends on PHP orientation against it`s axis. As a consequence of comparing experimental data with other authors results it was concluded that PHP thermal resistance depends not only on orientation but on some other determinal factors such as device construction and thermophysical properties of heat carrier.