Органические светоизлучающие структуры — технологии XXI века - Сорокин, В.М.; Коломзаров, Ю.В.; Маслак-Гудима, Н.П.; Миняйло, М.А. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
Успехи в развитии современных OLED-и PLED-устройств в ближайшие 5-10 лет приведут к созданию приборов с энергетической эффективностью более 100 лм/Вт и сроком службы до 100 000 часов. Приведений огляд дозволяє вважати, що вирішення комплексу технологічних, матеріалознавчих, технічних проблем при створенні сучасних OLED- і PLED-устройств в· найближчі 5-10 років приведе до створення приладів з· енергетичною ефективністю більше 100 лм/Вт і терміном служби до 100 000 годин. Реалізація таких параметрів дозволить розширити область застосування розглянутих систем і створити в майбутньому унікальні плоскі енергоефективні органічні освітлювальні системи нового покоління - джерела світла XXI століття.· The given review allows to believe, that the decision of a complex technological, materialstechnological, technical problems at creation modern OLED- and PLED-devices in nearest 5-10 years will result in creation of devices with power efficiency more than 100 lm/W and service life till 100 000 hours. The realization of such parameters will allow to expand area of application of the considered systems and to create in the future unique flat powereffective organic lighting systems of new generation - light sources XXI of century.