Инфракрасные отрезающие фильтры на основе монокристаллов CdSb, ZnSb для оптофотоэлектронных устройств - Ащеулов, А.А.; Грицюк, Б.Н.; Стребежев, В.Н. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
Сконструированы интерференционно-абсорбционные отрезающие ИК-фильтры на монокристаллах СdSb и ZnSb для охлаждаемых оптофотоэлектронных устройств, исследованы их оптические и механические характеристики. Запропоновано інтерференційно-абсорбційні фільтри на основі напівпровідникових кристалів СdSb, ZnSb. Проведено моделювання конструкцій інтерференційних багатошарових покриттів, що показало перспективність розробки і практичного застосування відрізуючих фільтрів на основі СdSb з оптимізованими параметрами. Приведені експериментальні результати, що демонструють високі оптичні характеристики і механічну міцність двоканальних відрізуючих фільтрів на основі Сdsb, призначених для застосування в різних оптоелектронних пристроях. Interference-adsorptive filters on the base of the CdSb and ZnSb semiconductor single crystals are proposed as a new type of cooling cut optical filters used in modern optoelectronics. Computer simulation of the structure of interference multilayer coatings has shown the availability of design and application of cut filters on CdSb with optimized parameters. Experimental results demonstrate high optical characteristics and mechanical strength of two-channel cut CdSb filters used in various devices.