Физические основы проектирования зеркал оптических резонаторов полихромных лазеров - Бондарчук, Я.М.; Петровская, Г.А.; Татарин, В.Я. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
Рассматривается физическая модель резонаторных зеркал с графическим и математическим аппаратом обоснования процесса их проектирования с учетом поглощения в тонкопленочных покрытиях. Обеспечиваются оптимальные параметры зеркал для каждой длины волны генерацию. Розглянуто фізичну модель дзеркал резонаторів поліхромних лазерів з відповідним графічним і математичним обгрунтуванням процесу їх проектування. Оптимальні інтерференційні структури синтезуються з урахуванням нелінійного характеру спектральної залежності коефіцієнта поглинання. Наводяться приклади дзеркал Ar⁺-лазерів видимого діапазону, що отримані в результат· проектування. Представлено результати випробування розроблених інтерференційних покриттів. Вихідна потужність малопотужних Ar⁺-лазерів збільшується на 50%, потужних - до 20%. The resonator mirrors of wite lasers physical model with a corresponding graphic and mathematical substantiation of process of their designing is examined. The optimum interferential structures are synthesized with the considering of nonlinear character of the absorption factor spectral dependence. The examples of Ar⁺-laser mirrors, which were received as a result of designing, and the result of mirror coverings tests are submitted. The output of lowpower Ar⁺-lasers increase up to 50%, and in case of powerful lasers - up to 20%.