Микропроцессор звездообразной структуры - Синегуб, Н.И. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
Предложенная структура позволяет повысить быстродействие микропроцессора путем увеличения выполняемых им команд без соответствующего увеличения VLIW-команд. Розглянуто питання розробки оригінальної зіркоподібної структури мікропроцесора, в якій об.єднується архітектура суперскалярного мікропроцесора і VLIW-процесора, що дозволяє підвищити швидкодію шляхом збільшення кількості паралельно виконуваних мікропроцесором команд без відповідного збільшення довжини VLIW-команд мікропроцесора. Цей позитивний ефект досягається за рахунок використання властивого пропонованій структурі внутрішнього паралелізму, коли в даному мікропроцесорі застосовуються не лише керовані арифметичні пристрої, але і арифметичні пристрої, що не вимагають команд для завдання режимів роботи. The problem of working out the original starshaped microprocessor being unificated architectures of superscalar microprocessor and VLIW-processor, permitting to raise rapid action by means of increasing a number of instructions carrying-out in parallel by microprocessor without appropriate increasing length of VLIW-instructions of microprocessor has been considered. This positive effect is reached on account of utilizing inner parallelism appropriate to offered structure while not only guided arithmetic devices are applied in given microprocessor but arithmetic devices not requiring instructions for assigning work regimes are applied.