Измеритель динамического диапазона радиочастотных усилителей - Дрозд, С.С.; Мамедов, К.Я.; Ямпольский, Ю.С. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
Рассматривается измерительная установка с повышенным динамическим диапазоном для определения интермодуляционных искажений радиочастотных усилителей. Погрешность измерений, вносимая измерительной установкой, в наихудшем случае не превышает ±2,8 дБ. Запропоновано нову вимірювальну установку, яка має підвищений на 20...30 дБ власний динамічний діапазон,а розрахункова величина похибки вимірювань, що вноситься установкою, в найгіршому випадку не перевищує ±2,8 дБ. Вимірювальна установка також може бути застосована для визначення рівнів інтермодуляційних складових середньопотужних та потужних підсилювачівнизької частоти при заміні кварцевого фільтру на відповідний низькочастотний LC-фільтр і аналізатор спектру. The new measurement setup having increased on 20...30 dB the own dynamic range in comparison with the standard circuit of the dynamic range meter is offered and the rated value of an error bringing by setup in the worst case does not exceed ± 2,8 dB. The measurement setup can be applied also to determinate levels of intermodulation components average power amplifiers and powerful amplifiers of a low frequency at replacement of the quartz filter on meeting low-frequency the LC-filter and the spectrum analyzer.