Жидкокристаллические мониторы для авиационной техники - Коваленко, Л.Ф.; Жураковский, И.Ю.; Сташевский, В.В.; Севастьянов, В.В. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
Рассматриваются особенности конструирования авиационных мониторов на ЖК-панелях. Выделены ключевые вопросы обеспечения заданных эксплуатационных характеристик ЖК-мониторов в кабине самолета. Розглянуто умови експлуатації РК-моніторів в складі авіаційних бортових приладів. Сформульовано вимоги до конструкторської побудови РК-монітора для роботи в жорстких умовах. Проаналізовано можливі варіанти реалізації підсвітки РК-матриці для забезпечення необхідної яскравості в залежності від зовнішнього освітлення екрану монітора.· Operating conditions for liquid-crystal displays of aircraft instruments have been examined. Requirements to engineering of a liquid-crystal display for operation in severe environment have been formulated. The implementation options for liquid-crystal matrix illumination have been analyzed in order to ensure the sufficient brightness depending on external illumination of a display screen.