Обеспечение заданной длины проводников в САПР TopoR - Лысенко, А.А.; Полубасов, О.Б. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2009)
В статье приведены математические модели и алгоритмы расчета формы проводников заданной длины, вписанных в произвольную трапецию. Приведено математичні моделі і алгоритми розрахунку форми провідників заданої довжини, які вписані в довільну трапецію. Це дозволяє більш економно використовувати монтажний простір плати, що є особливо актуальним в умовах трасування під довільними кутами. При використанні розроблених алгоритмів довжина, що задається для створення провідників, витримується з точністю не гірше 50 нм. В цілях сумісності з форматами САПР, що не підтримують роботу з дугами, в САПР «TopoR» передбачено створення апроксимованих змійок, що складаються тільки з відрізків прямих. This article introduces mathematical models and algorithm for calculation of wire shapes of specified length, which are inscribed in an arbitrary trapezium. This helps to save workspace, which is especially important for any-angle routing. The presented algorithm allows to maintain the defined wire length with a maximum tolerance of 50 nm. For compatibility with CAD formats that do not support arc-shaped wires, TopoR creates approximated snake-like connections made up of straight lines only.