Фінансовий підхід до оцінки рівня конкурентоспроможності вітчизняних підприємств - Мезенцева, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета дослідження - узагальнення підходів до визначення поняття конкурентоспроможності та визначення фінансового методу оцінки рівня конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Задачами дослідження є висвітлення існуючих методів оцінки рівня конкурентоспроможності та встановлення характеристик конкурентоспроможності як економічної категорії.