Міжнародні рейтинги та їх роль у формуванні стратегії зміцнення конкурентоспроможності України - Мельник, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті - аналіз позицій України у світових рейтингах конкурентоспроможності, визначення її слабких і сильних сторін, з метою окреслення основних пріоритетів розвитку економіки та розробки стратегії економічної політики.