Поcтать Т.Г. Шевченка у драматургії та новелістиці С. Васильченка - Божук, А.О. (Культура народов Причерноморья, 2011)
На разі, здавалося б, про постать Т.Г. Шевченка вже нібито сказано все можливе. Проте завжди знаходяться знавці та критики, які небезпідставно вважають, що про найвидатнішого українського поета ще не сказано найголовнішого слова. Одним із таких людей був і видатний український письменник, чиє ім'я відносно недавно повернулося до нас із напівзабуття – Степан Васильченко, на жаль, не досить широко відомий як прозаїк, новеліст, і практично невідомий читацькому і зокрема театральному загалу як драматург.