Ромни i їх волость у першiй половинi XVII ст. - Кулаковський, П. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Метою даної статтi є висвiтлення iсторiї Ромен та їх округи вiд часу їх релокацiї до початку повстання пiд проводом Богдана Хмельницького.