До бiографiї першого чернiгiвського губернатора Андрiя Милорадовича - Гринь, О. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Українська полiтична елiта останньої третини XVIII ст. представлена багатьма
неоднозначними персоналiями. З одного боку, вони слугували покiрним знаряддям
у руках росiйського уряду у справi лiквiдацiї залишкiв автономiї Гетьманщини та
її iнкорпорацiї до складу iмперiї. З iншого - сприяли поширенню освiти, економiчному
розвитку України, по-своєму вiдстоюючи її iнтереси в кулуарах росiйської влади.
До таких постатей належить перший чернiгiвський губернатор Андрiй Степанович
Милорадович.