Фiнансовi аспекти соцiального страхування - Лебединська, Л.; Ремньова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2006)
В умовах поглиблення ринкових перетворень у нашiй країнi все бiльшої
актуальностi набуває проблема забезпечення ефективного соцiального захисту
через механiзм соцiального страхування. Враховуючи особливостi даної форми
страхового захисту та її суттєвi вiдмiнностi вiд соцiальної допомоги і соцiального
забезпечення у питаннях формування доходiв, принципiв органiзацiї, видiв та форм
виплат, важливо розглянути фiнансовi аспекти соцiального страхування як
важливого атрибуту ринкової економiки.