Список мiлiцiонерiв: епiзод з iсторiї революцiйного протистояння у Чернiговi 1905 року - Демченко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Пропонований читачам документ являє собою список i має безпосереднє
вiдношення до захисту єврейського населення, хоча насправдi iсторичне значення
його виходить за межi вищеокресленої проблеми. У нарисi йтиметься, звичайно,
не про подiї свiтового масштабу. Проте доля чернiгiвських мiлiцiонерiв -
добровольцiв, якi навiть не надiючись одержати дозвiл на зброю, вирiшили
захищати не тiльки майно, але й гiднiсть, i саме життя мешканцiв Чернiгова
єврейського походження, теж достатньо драматична.