Arts & Humanities Citation Index: досвід зарубіжних наукових видань - Добривечір, В.О. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2013)
Проведено аналіз наукових видань з медіазнавства та комунікації, які входять до індексу цитування Arts & Humanities Citation Index, на предмет доступності та відкритості для авторів та читачів. Встановлено, що незважаючи на тенденцію до забезпечення відкритого доступу до наукового знання, більшість проаналізованих журналів залишаються недостатньо відкритими для наукового співтовариства.