Нетлiнне слово земляка (до 200-рiччя з дня народження Олекси Стороженка) - Маринчик, С. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Помiтний внесок у розвиток i становлення українського лiтературного слова зробив наш земляк самобутнiй письменник другої половини ХIХ ст. Олекса Стороженко.