Небиогенная нефтегазоносность современных центров спрединга дна Мирового океана - Краюшкин, В.А. (Відділення морської геології та осадочного рудоутворення НАН України, 2008)
Согласно современной российско-украинской теории глубинного, не биотического происхождения нефти и природного газа, они образуются из неорганических веществ в мантии Земли и мигрируют в земную кору вследствие дегазации подкоровой области, что лучше всего можно видеть в современных центрах-осях спрединга дна Мирового океана. Здесь горячие донные гидротермы, исходящие прямо из базальтов, габбро, гарцбургитов, дунитов, перидотитов и серпентинитов, являются нефтегазоносными и вдоль Восточно-Тихоокеанского поднятия ежегодно выносят 1,3•10^9 м3 водорода, 16•10^7 м3 метана, а также 3Не Відповідно до сучасної російсько-української теорії глибинного, небіотичного походження нафти та природного газу, вони утворюються з неорганічних речовин у мантії Землі та мігрують у земну кору внаслідок дегазації підкорової області, що можна якнайкраще бачити в сучасних центрах-осях спредінгу дна Світового океану. Тут гарячі донні гідротерми, виходячи безпосередньо з базальтів, габро, гарцбургітів, дунітів, перидотитів і серпентинітів, є нафтогазоносними і уздовж Східно-Тихооке- анського підняття щорічно виносять 1,3•10^9 м3 водню, 16•10^7 м3 метану, а також 3Не. According to the modern Russian-Ukrainian theory of an abyssal, nonbiotic petroleum origin, oil and natural gas are formed from inorganic matters in the Earth’s mantle and migrate into earth crust because of the subcrust domain outgassing which can be seen best of all in the recent bottom spreading axes-centres of World Ocean. In these places, the hot bottom hydrotherms, issuing directly from basalts, dunites, gabbroes, harzburgites, peridotites, and serpentinites, are petroliferous and vent yearly 1,3•10^9 cu m of hydrogen, 16•10^7 cu m of methane as well as 3He along the East Pacific Rise.