О природе глубокой сейсмичности в переходных зонах от континентов к океанам - Гордиенко, В.В.; Гордиенко, И.В. (Відділення морської геології та осадочного рудоутворення НАН України, 2008)
Рассмотрено распределение землетрясений с глубинами очагов более 300 км в переходных зонах Тихого океана. Установлена их связь с глубинными процессами (согласно адвекционно-полиморфной гипотезе) в регионах молодой океанизации и современной активизации некоторых участков платформ. Розглянуто розподіл землетрусів з глибинами вогнищ понад 300 км у перехідних зонах Тихого океану. Встановлено їх зв’язок з глибинними процесами (згідно з адвекційно-поліморфною гіпотезою) у регіонах молодої океанізації та сучасної активізації деяких ділянок платформ. An allocation of earthquakes with focus depths more than 300 km in transition zones of Pacific ocean is considered. Its connection with deep processes (in accordance with advection-polymorphous hypothesis) in regions of young oceanization and recent activization of some parts of platforms is determined.