«Смута» в Росiї початку ХVII столiття i Чернiгiвщина - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2005)
У статтi порушується проблема ролi козацтва в соцiально-полiтичних процесах, зв’язаних iз перiодом «Смути» в Росiї; розглядається питання про мiсце в них малодослiдженого регiону - Чернiгiвщини.