Сезонні мінерали грязьових вулканів Чокрацько-Булганацької антикліналі на Керченському півострові - Нестеровський, В.А.; Деяк, М.А. (Відділення морської геології та осадочного рудоутворення НАН України, 2008)
Наведено нові дані про новоутворені сезонні мінерали Булганацького й Тарханського грязьових вулканів, розглянуто їх оптичні та морфологічні властивості, зроблено висновки щодо їх генезису. Приведены новые данные о новообразованных сезонных минералах Булганакского и Тарханского грязевых вулканов, рассмотрены их оптические и морфологические свойства, сделаны выводы об их генезисе. New information about neogenetic seasonal minerals of Bulganak and Tarhansk mud volcanoes is presented, their optical and morphological properties are analyzed. The conclusion about their genesis is drawn.