Роль вiтчизняного духовенства у спробi здiйснення церковних реформ в Українi початку ХХ столiття (1900 - 1907 рр.) - Шаповал, Л. (Сiверянський лiтопис, 2005)
Метою нашої статтi є дослiдження еволюцiї буржуазно-демократичних перетворень
у галузi церковних реформ в Українi та ролi вiтчизняного духовенства в їх здiйсненнi.