Формування мережi учительських професiйних спiлок та їх роль в українiзацiї шкiльної освiти - Боровик, А. (Сiверянський лiтопис, 2005)
На основi друкованих джерел i документiв автор ставить за мету висвiтлити проблему
формування мережi учительських професiйних спiлок за часiв української революцiї та
визначення їх ролi в здiйсненнi процесу українiзацiї.