Россыпи янтаря современных морей - Мацуй, В.М.; Гранова, А.К. (Відділення морської геології та осадочного рудоутворення НАН України, 2009)
Приведена геологическая характеристика важнейших современных прибрежно-морских россыпей янтаря. Прослежена зависимость их состава от коренного первоисточника. Розглянуто геологічну характеристику найважливіших сучасних прибережно-морських розсипів бурштину. Просліджено залежність їхнього складу від корінного першоджерела. The geological peculiarities of the important recent coastal placers of amber are discussed. Direct relation of the placers’ composition and the source areas was established.