Оценка критериев овариального резерва в диагностике синдрома поликистозных яичников - Архипкина, Т.Л. (Международный медицинский журнал, 2012)
Изучены секреция антимюллерового гормона, объем яичников и число антральных фолликулов у больных синдромом поликистозных яичников (СПКЯ), трубно−перитонеальным бесплодием и у здоровых женщин. Установлена зависимость исследуемых параметров от состояния репродуктивной системы. Показано значение антимюллерового гормона как диагностического критерия при СПКЯ. Вивчено секрецію антимюллерового гормону, об'єм яєчників та кількість астральних фолікулів у хворих на синдром полікістозних яєчників (СПКЯ), трубно−перітонеальне безпліддя та у здорових жінок. Встановлено залежність досліджуваних параметрів від стану репродуктивної системи. Показано значення антимюллерового гормону як діагностичного критерію СПКЯ. Secretion of anti−Mullerian hormone, ovary volume, and the number of antral follicles were investigated in patients with polycystic ovary syndrome (POS), tubular peritoneal infertility, and in healthy women. Dependence of the investigated parameters on the state of the reproduction system was established. Significance of anti−Mullerian hormone as a diagnostic criterion of POS is shown.