Перспективи використання видів та культиварів роду Форзиція (Forsythia Vahl.) в зеленому будівництві в Правобережному Лісостепу України - Гончаренко, Б.В. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
На основі аналізу сучасного використання видів та культиварів роду форзиція (Forsythia Vahl.) оцінено перспективність їх ширшого застосування в зеленому будівництві у Правобережному Лісостепу України. Виявлено найперспективніші види та культивари форзицій. На основе анализа использования видов и культиваров рода форзиция (Forsythia Vahl.) оценена перспективность их более широкого использования в зеленом строительстве в Правобережной Лесостепи Украины. Выявлены наиболее перспективные виды и культивары форзиций. The perspectives of wider usage of Forsythia genus species and cultivars in landscape design in Right-Bank Forest-Steppe of Ukraine was studied on the base of analysis of their growing. The most perspective Forsythia species and cultivars introduction have been found.