Проблеми морфології суцвіття видів роду Amaranthus L.: типологія, структура цимоїдів, метатопії - Андрущенко, О.Л. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Для видів роду Amaranthus L. не існує єдиної назви типу складного суцвіття. Пропонується вживати термін "тирс". Розглянуто особливості структури цимоїдних суцвіть. Вперше описано конкаулесценцію в суцвіттях Amaranthus paniculatus L. та A. hybridus L. Для видов рода Amaranthus L. не существует единого названия типа сложного соцветия. Предлагается употреблять термин "тирс". Рассмотрены особенности структуры цимоидных соцветий. Впервые описана конкаулесценция в соцветиях Amaranthus paniculatus L. и A. hybridus L. For species of the genus Amaranthus L. there is no uniform name of type of compound inflorescence. It is proposed to use definition "thyrs". The features of cymose inflorescences are considered. For the first time concaulescentia in inflorescences of species Amaranthus paniculatus L. and A. hybridus L. was described.