Декоративні сорти Louiseania Triloba (Lindl.) Pachom. та її гібриди в умовах південного сходу України - Меженський, В.М. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Наведено результати інтродукційного вивчення 9 сортів луїзеанії трилопатевої та 6 сортів прунозеанії в умовах південного сходу України. Для гібридів Louiseania triloba (Lindl.) Pachom. ×Prunus cerasifera Ehrh. запропоновано нову комбінацію — ×Prunoseania arnoldiana (Rehder) Mezh. comb. nov. Приведены результаты интродукционного изучения 9 сортов луизеании трехлопастной и 6 сортов прунозеании в условиях юго-востока Украины. Для гибридов Louiseania triloba (Lindl.) Pachom. × Prunus cerasifera Ehrh. предложена новая комбинация — ×Prunoseania arnoldiana (Rehder) Mezh. comb. nov. Results of introduction investigations both 9 cultivars of Louiseania triloba (Lindl.) Pachom. and 6 cultivars of Louiseania Carr. × Prunus L. hybrids under the conditions of the South-East of Ukraine have been presented. The new combination ×Prunoseania arnoldi ana (Rehder) Mezh. comb. nov. for the hybrids of Louiseania triloba × Prunus cerasifera Ehrh. is proposed.