Біоморфологічна структура флори Східного Полісся у контексті созологічної цінності - Лукаш, О.В. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Проведено біоморфологічний аналіз флори Східного Полісся. Встановлено закономірності розподілу життєвих форм у ценофлорах залежно від умов середовища та созологічну цінність біоморф. Проведен биоморфологический анализ флоры Восточного Полесья. Установлены закономерности распределения жизненных форм в ценофлорах в зависимости от условий среды и созологическая ценность биоморф. The biomorphological analysis of flora East Polissia is carried out. The laws of distribution of the vital forms in cenofloras depending on conditions of environment and sozology value of vital forms was established.