Особенности комплексной дегазации выемочных участков - Бокий, Б.В. (Геотехническая механика, 2012)
Викладені результати шахтних досліджень по керуванню аерогазодинамічним процесом на високопродуктивних виймальних ділянках, що відпрацьовують газоносні вугільні шари по стовповій системі. Розглянуті особливості застосовуваних схем провітрювання і комплексної дегазації. Наведені значення участі на паях вентиляції та способів дегазації ( у тому числі нетрадиційного) у газовому балансі виймальної ділянки при адаптивнім керуванні повітрерозподілом. The results of studies on the mine management of aero gas-dynamic process in the working areas of high-performance, gas-bearing coal seams were working on the pillar system. The features used ventilation circuits and integrated drainage. The values of the equity of ventilation and drainage ways (including nontraditional) in the gas balance of the excavation site in adaptive management of air distribution.