Физическая сущность и математическая модель управления состоянием предельно-напряженного горного массива вибрационным воздействием на него - Житленок, Д.М.; Крышнев, А.С. (Геотехническая механика, 2012)
Формується фізична сутність способу вібраційного впливу на вугільний пласт через вміщуючі породи, а також наводиться рішення аналітичної задачі визначення додаткових нормальних і дотичних напружень на контакті вугільний пласт - вміщуючі породи при одиночному і подвійному імпульсах дії. Generated physical essence of vibration influence on the method coal bed through host rocks,
and perform solution to analytical the objectives of determining additional normal and shear
stresses at the contact between coal bed - host rocks at single and double-pulse influenсe.