Новые способы активного воздействия на угольные пласты и их спутники для повышения газоотдачи - Яковлев, Д.В.; Гончаров, Е.В.; Карманский, А.Т. (Геотехническая механика, 2012)
У діапазоні теоретично обгрунтованих параметрів частот коливань термосейсмоакустіческого впливу на газовміщуючі пласти порід наведено результати його лабораторних і натурних випробувань на шахтах Воркутинського родовища. Встановлено ефективність і безпеку процесу дегазації викидонебезпечних вугільних пластів з використанням такого джерела вібраційного випромінювання. The results of laboratory and on-site tests at Vorkuta coal-field mines are adduced for thermoseismoacoustic influence on gas-containing layers of rocks in a range of its theoretically wellfounded fluctuation frequencies parameters. It is ascertained that the degasification of ejection-risky coal layers using such a source of vibrating radiation is both efficient and safe. УВАГА! Є ТІЛЬКИ ПЕРША СТОРІНКА СТАТТІ ВНИМАНИЕ! ИМЕЕТСЯ ТОЛЬКО ПЕРВАЯ СТРАНИЦА СТАТЬИ