Теоретические основы разработки гидропаровой турбины со знакопеременным движением рабочего тела для утилизации избыточного низкопотенциального тепла - Булат, А.Ф.; Чемерис, И.Ф.; Пимоненко, Д.Н. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянута можливість утилізації низькопотенціального тепла у гідропаровий турбіні з
радіальним каналом, що описується рівнянням гвинтової лінії із зміною напряму руху робочого тіла. Пропоноване технічне рішення забезпечує збільшення крутильного моменту і, отже, потужності турбіни. The considered possibility utilization low-potential heat in hydrosteam turbine with radial
channel, described by equation to screw line with change direction movement of reaction mass. The offered technical decision provides increase twisting moment and, hence, power of the turbine.