Сравнительный морфобиологический анализ видов рода Ocimum L. - Кустова, О.К. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Проведен сравнительный морфобиологический анализ интродуцированных на юго-востоке Украины видов рода Ocimum L. Определена степень расхождения их по отдельным признакам и степень сходства по комплексу признаков. Выявлены признаки для уточнения идентификации этих видов. Исследованы биологические особенности при культивировании в условиях степной зоны юго-востока Украины. Проведено порівняльний морфобіологічний аналіз інтродукованих на південному сході України видів роду Ocimum L. Визначено ступінь розбіжності їх за окремими ознаками і ступінь схожості за комплексом ознак. Виявлено ознаки для уточнення ідентифікації цих видів. Досліджено біологічні особливості при культивуванні в умовах степової зони південного сходу України. A comparative morphobiological analysis on the introduced Ocimum L. species has been carried out in the south-east of Ukraine. It showed the level of their difference after some features and similarity after the complex of features. Some features for more precise identification of these species were revealed. Their biological peculiarities in the course of introduction under the conditions of the Ukraine’s southeast steppe zone were found.