Определение природной газовой проницаемости газоносных пород и углей - Сапегин, В.Н.; Яланский, А.А. (Геотехническая механика, 2012)
Вдосконалено спосіб визначення газової проникності вуглепородного масиву методом
відновлення тиску після його короткочасного скидання зі свердловини та за величиною
градієнту тиску газу за часом в закритій свердловині. Проведено порівняльний аналіз різних варіантів способу визначення газової проникності. The way for determining of gas permeability by the method of pressure recovery after shortterm
relief from the well and using the parameter of pressure gradient in close well was improved.
A comparative analysis of different variants of such method for determining the gas permeability
was analyzed.