Напряженное состояние пород вокруг выемочной выработки, охраняемой искусственными опорами - Канин, В.А. (Геотехническая механика, 2012)
Виконано математичне моделювання напруженого стану гірського масиву навколо
пластової виймальної виробки після проходу лави за допомогою методу скінченних
елементів при різних співвідношеннях міцності оточуючих порід і матеріалу штучної опори. Mathematical simulation of rock mass stress state around in-seam extraction working after
longwall driving is carried out with the help of finite-element method with different correlations of
surrounding rock strength and artificial support material.