Обоснование параметров начальной микротрещины для определения трещиностойкости песчаников способом разрыва дисковых образцов - Бачурин, Л. Л.; Ревва, В. Н. (Геотехническая механика, 2012)
Описано підхід до оцінки характерного розміру поверхневого дефекту (умовної мікротріщини) для визначення тріщиностійкості пісковиків способом відцентрового розриву дискових зразків без штучних надрізів або тріщин. Представлено результати моделювання розвитку тріщини у дискових породних зразках. Approach to estimation of characteristic size of superficial defect (conditional микротрещины) for determination of treschynostoykosty sandstones by the method of centrifugal break of disk standards without artificial incisions or cracks is described. The results of design of development of crack in disk pedigree standards are represented.