Структурно – механические особенности подработанного горного массива при «мокрой» консервации угольных шахт - Васютина, В.В. (Геотехническая механика, 2012)
В статті досліджено характер виникнення техногенної тріщинуватості в відпрацьованому гірському масиві, дано визначення параметрів зони водопровідних тріщин, для врахування цих особливостей при дослідженні активізації геомеханічних процесів в масиві гірських порід при затопленні виробленого простору з застосуванням «мокрої» консервації вугільних шахт. The article examined character formation of technological fracture in the rock mass earn, we
define the parameters of water bearing zone fractures to account for these features in the study
activation of the geomechanical processes in rock mass in the sinking of developed space with the use "wet" conservation of coal mines.