Экспериментальное исследование высокоскоростных соударений частиц с преградами - Жуков, Б.Г.; Куракин, Р.О.; Розов, С.И.; Резников, Б.И.; Бобашев, С.В.; Поняев, С.А. (Геотехническая механика, 2012)
Розглядається постановка експериментів по дослідженню процесів високошвидкісних
(до 6 км/с) співударянь пластикових ударників мм-розміру з багатошаровими алюмінієвими мішенями. Отримано данні про картину розльоту продуктів руйнування мішеней. Показано, що у разі тонких (перший шар) екранів в таких співударяннях не відбувається повного випаровування пластикового ударника. In this work an experiment on investigation of the process of high-speed (up to 6 km/s) impact
of mm-size projectiles on multilayer aluminum plates are presented. A new data on plate breakdown and process of debris cloud formation are presented. It is shown that in the case of thin (first layer) plates in such an impact a full evaporation of projectile does not occur.