Расчет конструктивных параметров реакционной камеры плазмо-дугового реактора для переработки углеродсодержащих сред - Пигида, Е.Ю.; Холявченко, Л.Т.; Давыдов, С.Л.; Демченко, С.В. (Геотехническая механика, 2012)
Приводиться методика визначення основних конструктивних параметрів реакційної камери плазмо-дугового реактору для газифікації частинок вугілля у парах води. Для ілюстрації використання описаної методики наводиться приклад розрахунку при газифікації вугілля марки «А» із розміром частинок dч ≤ 0,1·10⁻³ м. There is the method for determining the main design parameters of the reaction chamber of an arc plasma reactor for the gasification of coal particles in water vapor. For illustration the application of the described method is given the example of calculation for the gasification of brand "A" coal with a particle size dp ≤ 0.1·10⁻³ m.