Метод расчета предельного состояния образцов горных пород при объёмном сжатии - Васильев, Л.М.; Васильев, Д.Л.; Ус, Ю.М. (Геотехническая механика, 2012)
Метод розрахунку заснований на критерії міцності матеріалів Кулона і теорії граничного
стану з урахуванням зовнішнього і внутрішнього тертя. Одержана задовільна збіжність розрахункових результатів з експериментальними даними. The calculation method is based on Cоulomb’s criterion of durability of materials and the theory
of lines of sliding taking into account an external and internal friction. Satisfactory convergence of settlement results with experimental data is received.