Оцінка стану рослин Catalpa bignonioides Walt. та C. speciosa Ward. в умовах придорожньої лісосмуги - Нємченко, М.В.; Бессонова, В.П. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Проведено оцінку стану дворядної лісосмуги вздовж Запорізького шосе. Встановлено, що за умов зростання у придорожній лісосмузі у рослин Catalpa bignonioides Walt. та C. speciosa Ward. змінюються деякі морфологічні характеристики. Проведена оценка состояния двурядной лесополосы вдоль Запорожского шоссе. Установлено, что в условиях произрастания в придорожной лесополосе у растений Catalpa bignonioides Walt. и Catalpa speciosa Ward. изменяются некоторые морфологические характеристики. The state of plants of Catalpa bignonioides Walt. and Catalpa speciosa Ward. in two-layer afforestation along Zaporozhya highway was estimated. It was established changes of some morphological characteristics of shoots and leaves in this ecological condition.