Проблеми історичної географії у висвітленні праць відділу спеціальних історичних дисциплін Інституту історії України НАН України (1994–2003 рр.) - Дмитрієнко, М.; Попельницька, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
Стаття присвячена аналізу наукової діяльності відділу спеціальних історичних дисциплін Інституту історії України НАН України у галузі дослідження питань історичної географії. The article dedicated to scientific effort of the Special Historical Disciplines Department of Institute of History of Ukraine of NAS of Ukraine. Authors analysed the investigations, which were made in the field of historical geography.