Повышение эффективности функционирования подземных конвейеров путем недопущения поперечного схода лент - Жигула, Т. И.; Ладутина, Л. П. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянуто вплив статичних децентруючих чинників, таких як спучування ґрунту, на бічний схід конвеєрної стрічки. Встановлено, що найефективнішим способом його запобігання є вживання центруючих роликоопор з індивідуальними електроприводами. Розроблено схему адаптивного управління приводом центруючого пристрою. Influencing of static non-centred factors is considered, such as lift of soil, on lateral tails of
conveyer belt. It is set, that application of centring rollers with individual motors is the most effective method of his prevention. The chart of adaptive control by the drive of centring device is developed.