Обіг турецьких монет та їх позначення на території Буковини та Молдови - Огуй, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
У статті аналізується обіг турецьких монет на території Буковини в ХV-ХІХ ст. на основі архівно-документальних
згадок та скарбових знахідок. Для аналізу враховуються як історико-економічні умови монетного карбування в Туреччині, імпортного за своїм характером, так і особливості
грошового обігу Молдови (1370–1774). Паралельний обіг турецької та австрійської монети після входження до складу Австрії (1774–1918) був зменшений після 1787 р. та відмінений у
1820-х рр. через погіршення срібла. This article deals with Turkish coins’ circulation on the territory of Bukovyna in 15–19 centuries (on the basis of archive
documentations and some hoards). Both historic-economic conditions of the Turkish coinage (importing by its character),
and peculiarities of Moldavian money circulation (1370–1774)
have been taken into consideration. The parallel circulation of
Turkish coins (together with Austrian ones) after annexing
Bukovyna (1774–1918) was reduced after 1787 and annihilated
in 1820-ties because of bad silver.