Оценка влияния релаксации на сорбционную метаноемкость угольных пластов - Корнилов, М.Г. (Геотехническая механика, 2012)
На основі використання методу молекулярної механіки виконано оцінку ступеня впливу релаксації на процес утворення метану у вугільному пласті. Виконано орієнтовний розрахунок кількості метану, який утворився у вугільному пласті внаслідок процесів релаксації молекулярної структури вугілля. On the basis of method of molecular mechanics the estimation of the degree of an effect of relaxation on a methane generation in coal layer is made. The approximate calculation of methane quantity which is generated in coal layer owing to relaxation processes in molecular structure of coal.